Fra Norge til Frankrike i seilbåt

fullsizeoutput_1052.jpeg

I sommer har jeg, Sara Gilje, lært å seile. Sammen med kjæresten min Fredrik og hans bestekompis Joakim og kjæresten hans, Mariell satte vi seil fra Son den 16. juli. De skal seile helt til Fiji på 1 år og jeg var så heldig og få være med den første måneden.  Det ble en bratt læringskurve med både hardt vær og nattseilas. Her er noen av mine bilder fra turen. 

 

Første stopp på veien var Hvaler.

Første stopp på veien var Hvaler.

Første land av 7 totalt var Sverige. Når man reiser i båt får du se så utrolig mange kule og nye steder man kanskje aldri ellers får se eller tenker på å besøke. Gullholmen, en svensk skjærgårdsperle var stopp nr 2, før turen gikk videre til Danmark. Vi "gikk fra" (som det heter på seilspråket) Læsø til Anholdt, en fantastisk vakker hipster øy. Her finner du alt fra lange hvite strender til grønne skoger og klipper. Så seilte vi til Samsø og Middelfart før turen gikk til Kiel. 

 

Da vi kom til Kiel krysset vi tvers igjennom Tyskland, så til en merkelig tysk taxfree øy som heter Helgoland og videre til Nederland, hvor vi fikk smake på storbylivet i Amsterdam. 

 

Kiel kanalen.

Kiel kanalen.

Fra Nederland gikk ferden videre til Frankrike. Fiesta, som seilbåten heter var nødt til å komme seg ned til enden av den Engelske kanal før slutten av august for å få best mulig værvind til å krysse over til Spania. Så nå ble det en del nattseilas, og det lengste vi seilte var 36 timer fra Nederland til Dieppe i Frankrike. På disse lengre seilasene fikk vi både besøk av delfiner og vi forstyrret til og med en flokk med hai som var midt i frokosten sin, en stor stim med fisk. 

Dieppe i Frankrike. Langs den franske kysten var det slott og borger i hver eneste by.

Dieppe i Frankrike. Langs den franske kysten var det slott og borger i hver eneste by.

Vi var også innom den selvstendige staten Gunersey som var nok en taxfree øy før vi til slutt ende opp i Brest hvor jeg måtte "mønstre av" som de sier. Å seile på denne måten var en helt nye opplevelse, en utrolig unik måte å reise på og se nye steder. Det anbefales det på det sterkeste. Jeg avslutter med ett knippe solnedganger jeg så på turen. 

Sara:)