Launch Party: Sweet Protection LOGO X Fri Flyt Magasin 06.09.18

39521975_10156497774396772_1423889393583652864_o.jpg

Våre ivrige jenter Linn Cecilie Mæhlum og Anja Alme Gardli er med i en av høstens vakreste og mest poetiske skifilmer. Er du i Oslo torsdag 5. september bør du få med deg dette! 

 

Denne skifilmen skildrer verdiene og skjønnheten i naturen og gleden av å være i naturen. Naturen er ikke bare vår lekeplass, den er et premiss for livet og vårt fundament. Skifilmer viser ofte at mennesket bruker naturen som en lekeplass, hvor det menneskelige ego er i sentrum.

Denne filmen viser viktigheten av å være til stede, nyte og ta del i de mektige omgivelsene fjellene har å by på. Filmen er ikke en hvilken som helst vanlige skifilmen, den er øko-filosofisk, den viser komposisjoner hvor mennesket er liten i stor natur, at det går i sakte film, slik det er å være i naturen - ikke hektisk, men harmonisk og fredelig.
Filmen har ingen dialog, men en norsk poet har utviklet en fortelling for å fremheve essensen av filmen i ord, for å styrke bildene og gjøre budskapet til filmen enda tydeligere. Diktet leses (i svært dårlig, men sjelfull norsk-engelsk) av den 81 år gamle norske fjellveilederen, klatrer og øko-filosof og nære følgesvenn av Arne Næss, Nils Faarlund.
Musikken er laget av musikeren Fay Wildhagen, datteren til filmskaper Johan Wildhagen. 

Den fantastiske naturen gir muligheter for refleksjon. Filmen er et resultat av tanker og refleksjoner som har kommet ut av mange år i fjellene. Følelsen av å være ubetydelig og liten i stor natur er ydmykende og denne ydmykhet vi må ta med oss våre liv.

 

Linn Cecilie, Snø, AnjaLine Stabel